Urets signalværdi

By:

Et armbåndsur er ikke længere noget man har, fordi man har brug for at se, hvad klokken er. Smartphones, tablets og computere har alle indbygget ur, så det er ikke decideret nødvendigt med et rigtigt ur. Men hvorfor eksisterer urproducenterne så stadig? 

I dag er armbåndsuret mere et smykke end det er en reel nødvendighed – men ikke et hvilket som helst smykke. Det er et smykke med en vis signalværdig, et statussymbol. Dit ur afspejler din personlighed og din stil, og derfor er det vigtigere end nogensinde, at vælge det helt rigtige ur.

Hvilket ur skal man vælge?

Når du skal finde det ur, der passer til dig og understreger din stil bedst muligt, så kig dig godt i spejlet. Hvad er det du gerne vil signalere? Er det elegance, afslappethed, coolness eller noget helt fjerde? Udfordringen er at finde et ur, der stemmer overens med, hvem du er, og hvad du står for.

I dag findes der et utal af ure og brands i alle prisklasser, så det bedste udgangspunkt er at finde ud af, hvilke præferencer dit ur skal opfylde:

– Vil du have et ur, der skal holdes i gang eller et, der klarer det selv? Hælder du til det sidste, skal du have et quartz ur, der fungerer på batterier. Har du mod på selv at holde uret i gang, så skal du måske have et mekanisk ur.

– Hvilke funktioner har du brug for? Skal du bare kunne se hvad klokken er, så kan alle ure i princippet bruges, men har du behov for kalender, stopur eller specifikke funktioner, så er der også begrænsninger i forhold til mærkerne.

– Hvilke materialer skal dit ur være lavet af? Er du til guld, sølv eller pangfarver? Læderrem, gummirem eller tekstilrem? Rund urskive eller firkantet, rektangulær eller måske oval? Udtrykket er forskelligt, så find ud af hvad der tiltaler dig mest.

Savner du inspiration, så kig for eksempel på designerure.dk, hvor du kan finde en masse forskellige brands til både mænd og kvinder. Shoppen yder desuden en god kunderservice, har favorable priser og ikke mindst hurtig og gratis levering.

Held og lykke med jagten på dit drømmeur.

Posted in: Marc Jacobs